Hoppa till innehåll

Bloggtipset: Flippin’ burgers

Ni följer väl Jon Widegrens hamburgarroadtrip på Magasin Morbergs hemsida? Planen är tydligen att Jon ska resa runt i USA ett tag för att lära sig att göra riktigt goda amerikanska hamburgare – och att han sedan ska starta en egen restaurang hemma i Stockholm. Ett grymt smart upplägg på både blogg och krog tycker … Continued

Ni följer väl Jon Widegrens hamburgarroadtrip på Magasin Morbergs hemsida? Planen är tydligen att Jon ska resa runt i USA ett tag för att lära sig att göra riktigt goda amerikanska hamburgare – och att han sedan ska starta en egen restaurang hemma i Stockholm. Ett grymt smart upplägg på både blogg och krog tycker jag! Stockholm behöver verkligen ett riktigt bra hamburgerställe, någonstans där krögaren faktiskt vet hur maträtten ska smaka och inte bara gör pretentiösa versioner av andras fulburgare.

Jag blir extra hoppfull när jag ser att Jon precis har provätit en av de godaste burgarna jag nånsin käkat: den på den lilla vägkrogen Le Tub i Florida. Jag minns att särskilt köttet var fantastiskt där. Rökigt och poröst med en knaprig skorpa men fortfarande så saftig att man måste luta sig över tallriken när man tar det första bettet.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.