Hoppa till innehåll

Det godaste jag stoppade i mig 2011

Då var det dags att ta sig ut ur bebisbubblan och ut på internet igen. Först kör vi väl lite årssammanfattningar och förhoppningar inför nya året och allt det där? Här är i alla fall min lista på förra årets fem smaskigaste matupplevelser: 1. Den svärtade högreven med potatismos, oxmärg och tryffel på Ekstedts. Allvarligt … Continued

Då var det dags att ta sig ut ur bebisbubblan och ut på internet igen. Först kör vi väl lite årssammanfattningar och förhoppningar inför nya året och allt det där? Här är i alla fall min lista på förra årets fem smaskigaste matupplevelser:

1. Den svärtade högreven med potatismos, oxmärg och tryffel på Ekstedts. Allvarligt talat. Kom igen. Hur känner ni Gud och hur fick ni in honom i grillen?

2. Någon slags sallad på vilda örter på Oaxen som smakade EXAKT som när man var liten och en äldre lite småläskig kille visade att man faktiskt kunde käka gökärt och harsyra (och, lite senare, röka hundkex). Fick ett seriös Anton Ego-i-Råttatoille-moment där.

3. På delad tredjeplats kommer två desserter som faktiskt fått mig att äta mindre sötsaker – allt annat smakar plötsligt bara klumpar med socker och fett vid jämförelse. Bra bantningstips där. De är i alla fall den bakade vilda chokladen på Matbaren (klassiker!) och karamellen på brynt smör, rostad mandelglass och konfiterad citron på Gastrologik.

4. Jag älskar ägg så att käka en sjukt krämig ägg royale med vit tryffel och små bitar “äggskal” av smält socker på Restaurang Jonas fick mina ögon att tåras (och mitt kolesterol att peaka).

5. Chicken mole tacos, hemma hos mig.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.