Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Det korrekta sättet att montera en taco

 |  Publicerad 2011-04-17 10:30  |  Lästid: 2 minuter

När El Mistico-gänget grillade på A.W.B häromdagen la jag märke till hur många det egentligen var som monterade sina tacos fel. Eftersom jag dras med vissa control issues så sved det i mig att se hur vissa av de mer bufféskadade gästerna tog bara en liten bit kött, la brödet vid sidan om och sedan lassade på med salsorna som om de vore sallader och de åt enligt tallriksmodellen. Alla gör så klart som de vill men att äta tacos på detta sätt är lite som att käka en kokt korv med bröd genom att ta två bröd, en liten bit korv, två stora skedar ketchup och ett jättelass bostongurka som täcker 50 procent av tallriken. Det blir fel smakprofil helt enkelt.

Därför tänkte jag nu informera om det korrekta sättet att montera en taco. Så här gör du: ta en tortilla (om det är majstortillas går två, lite omlott, också bra), lägg på pinsamt mycket kött, häll på en sked av en sorts salsa (inte alla på bordet), sprinkla sedan på lite lök/korianderhack eller skivade rädisor för att få till en bra crunch. Ta ett bett och behövs det mer syra/söthet lägger du på lite inlagd rödlök eller pressar över lite lime, behövs det hetta droppar du på ett par droppar chilisås och vill du ha mer sälta så häller du över ett par smulor getost. Kom dock alltid ihåg att det är köttet som är huvudpersonen. Det är ju så klart trevligt att grönsakerna och osten och brödet tittade förbi, men de är egentligen bara där för att lyfta fram köttet, hylla det, skratta åt dess skämt, nicka intresserat åt dess anekdoter och sedan ligga med det i din mun. Okej?

Rätt grund. Det enda som behövs nu är lite salsa och lite crunch.

Fel. Mer en sallad än en taco.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:53