Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila jonas.cramby@cafe.se.

 

En frilansjournalists vardag

Idag har varit en busy dag, jag har förberett mig för två reportageresor som jag kommer åka på under den närmsta veckan. I natt, nån gång, ska jag åka till Mont Blanc och bevaka ett sportevenemang. Ett jobb jag trodde var ganska glassigt tills hittade följande passage i pressmaterialet, ”We will leave at 5 am for 5-6 hours hike at dawn (500 m positive altitude change)”. Mehvafan! Jag som redan hade packat!

packad

Sedan nästa vecka sker mitt stora eldprov som journalist, det som sållar skjutjärnen från knallpulverpistolerna. Jag ska nämligen gå undercover, jag ska Wallraffa. Det är helt sant: i tre hela dagar ska jag leva under tagen identitet i okänt land. Och idag var jag iväg och provade förklädnader (inget skämt):

klar

Tweeta
 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar