Hoppa till innehåll

En kort fråga om öl

Signaturen Old Dog frågar: På tal om bira, jag har sedan några år sett att poolskejtarna i Californien oftast svalkar sig med nån öl som heter Blue ribbon mellan åken, har du testat denna och vad är ditt betyg i så fall? Jag svarar: Ölen heter Pabst blue ribbon och har faktiskt precis kommit till … Continued

Signaturen Old Dog frågar: På tal om bira, jag har sedan några år sett att poolskejtarna i Californien oftast svalkar sig med nån öl som heter Blue ribbon mellan åken, har du testat denna och vad är ditt betyg i så fall?

Jag svarar: Ölen heter Pabst blue ribbon och har faktiskt precis kommit till svenska systembolag. Det är ett klassiskt, blaskigt amerikanskt fulöl som på senare år blivit populärt bland amerikanska skejtare och hipsters på grund av att det är billigt, har snygg etikett och lite arbetarklassvibbar så där. Själv är det en av de biror (tillsammans med Tecate, Rolling Rock och Old English malt liqour – i fortiesflaska) som jag alltid försöker dricka när jag är i USA. Men inte för att den har blivit modern. Utan på grund av detta:

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.