Skip to content

Extramaterial: Mexlagarskolan

Jag försöker ju komma i snuskigt bra form, så under veckodagarna försöker jag äta så nyttigt som möjligt. Så trots att det inte är lördag tänkte jag faktiskt tipsa om en enkel, men god och nyttig, mexrätt jag brukar göra ganska ofta. Den innehåller bara grönsaker och kycklingbröst och majstortillasar är ju lowcarb med ett … Continued

Jag försöker ju komma i snuskigt bra form, så under veckodagarna försöker jag äta så nyttigt som möjligt. Så trots att det inte är lördag tänkte jag faktiskt tipsa om en enkel, men god och nyttig, mexrätt jag brukar göra ganska ofta. Den innehåller bara grönsaker och kycklingbröst och majstortillasar är ju lowcarb med ett GI-värde på typ 52. Så det är bara att äta.

Vardagstacos
Du behöver: Mjuka majstortillas, två kycklingbröst, tre tomater, en chili, en halv lök, vitlök, färsk koriander och lime.
Så gör du: Skär lök, tomat, chili och vitlök grovt och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter. Mixa med koriandern och häll över kycklingbitarna du har stekt. Låt puttra ihop. Servera med limeklyftor.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.