icon
icon
< Tillbaka
Dryck | Publicerad 11 januari 2013 12.42

Fredagsölen: Hornstulls honey amber

”Fredagsölen” är en ny vinjett här på bloggen under vilken jag helt enkelt tänkt skriva lite om alla spännande craft beers som börjat poppa upp de senaste åren.

Annons

Jag börjar med Hornstulls honey amber som är ett samarbete mellan ölentusiasterna Hornstulls bryggerisällskap och Pang Pang brewery. Första batchen bestod bara av 300 numrerade bärs, eftersom nån magisk ölapparat exploderade, men fler är enligt rapport på väg. Säljs på Tjoget, Beijing8 och Kostbar.

Plus: Mycket god öl av american pale ale-typ. Humlebeskan balanseras upp fint av honungen (som samlats upp i Tantolunden av unga män i rullade mössor) och passar säkert perfekt till het mat (jag drack den au naturelle). Snygg etikett.

Minus: Eftersom det är en öl som hyllar Hornstull är det naturligtvis ett par knivar med på etiketten. Mycket störigt. Hornstull kallades nämligen Knivsöder förr i tiden och trots att stadsdelen idag är genomgentrifierat så envisas ändå invånarna att fortsätta att kalla det så. Varje gång man träffar en Hornstullsbo så är det bara ”knivsöder, knivsöder, knivsöder” hela jävla tiden. Dom är verkligen sjukt stolta över det där. Det är som om de tror att vi andra ska tro att de bor i ett tufft och farligt område när Hornstull i själva verket är fyllt av barnfamiljer, vänliga hipsters och Östermalmare i exil. Och ölentusiaster.

Dela

Gilla Café på Facebook

Annons

13 Kommentarer

Kommentera inlägget

*

Annons