Skip to content

Mjöd, inte så tufft som det låter

Igår var jag på vikingakrog och drack mjöd för första gången i mitt korta med ändå väldigt innehållsrika liv. Det smakade inte alls som jag tänkt mig. Jag hade förväntat mig en mustig, rustik och extremt manlig brygd – någonstans mellan svagdricka, flugsvamp och malt liquor. Istället smakade det nästan exakt som en Martini Bianco … Continued

Igår var jag på vikingakrog och drack mjöd för första gången i mitt korta med ändå väldigt innehållsrika liv. Det smakade inte alls som jag tänkt mig. Jag hade förväntat mig en mustig, rustik och extremt manlig brygd – någonstans mellan svagdricka, flugsvamp och malt liquor. Istället smakade det nästan exakt som en Martini Bianco där alla isbitarna smält. Meh! Martini – det är ju sånt som italienska flickfotografer i cykelbyxor dricker! Inte rödbrusiga skövlare med flätor i skägget. Jag är mycket besviken, vikingarna. MYCKET besviken.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.