Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Ny bloggserie: Är det värt det?

 |  Publicerad 2012-04-10 14:05  |  Lästid: < 1 minuter

De senaste åren har det ju bara blivit mer och mer populärt att göra sin mat själv, från grunden. Att sätta surdegar, pickla grönsaker (se ovan) och stoppa sin egen korv (de säger aldrig i vad?!). För att ni ska slippa, så har jag följdaktligen tänkt att i en ny bloggserie försöka få ett svar på den eviga frågan om det verkligen är värt det? Är till exempel hemmarökt bacon så mycket godare än köpt att det rättfärdigar att köksgardinerna ständigt luktar majbrasa? Är tillfredställelsen av att hålla en alldeles nybakt surdegsbrödsbebis i famnen så stor att det är värt att stå och kladda med en massa deg och skit innan? Är det värt det att fiska sin fisk själv? Brygga sitt egen öl? Odla sina egna grönsaker? Bygga sin egen mjölnarkvarn?

Ungefär sådana grejer tänkte jag försöka ta reda på. Så nu är bara frågan: Vad vill ni mer att jag ska testa om det är värt det? Ordet är fritt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:49