Hoppa till innehåll

Operation: BBQ

Nu kan jag avslöja att det projekt som är tänkt att avlösa min lilla mexlagarskola här på bloggen kommer kallas Operation: BBQ. Förutom tacos så är jag och min kompis Nikola nämligen båda besatta av äkta Texas-BBQ, där köttet snarare röks än grillas, och har bestämt oss för att bygga en BBQ-smoker på nollbudget men enligt … Continued

Nu kan jag avslöja att det projekt som är tänkt att avlösa min lilla mexlagarskola här på bloggen kommer kallas Operation: BBQ. Förutom tacos så är jag och min kompis Nikola nämligen båda besatta av äkta Texas-BBQ, där köttet snarare röks än grillas, och har bestämt oss för att bygga en BBQ-smoker på nollbudget men enligt konstens alla regler.

De första stegen togs igår. Så här gick det till:

Jag mötte upp Nikola på Electric Tattoo, tatueringssalongen han är delägare till. Den ligger på Skånegatan och precis som gamla tiders streetshops har de, så ofta det går, drop-intatuering. Grymt ställe, gå dit. 

Det här är Nikolas hund. Hon heter Elsa.



Om man ska göra en BBQ-smoker på nollbudget måste man ha en metalltunna av något slag och Nikola hade hört att det låg en i vattnet vid Årstaviken. Och mycket riktigt, där låg en! Nikola började genast baxa upp den smutsiga, gamla saken. Jag hade gärna hjälpt till men, hallå, nån måste ju sköta kameran.

Manlig urringning – mumsigt.

Och så var det första steget mot att revolutionera den svenska grill-scenen taget! Den spännande fortsättningen följer.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.