Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Sötsuget hos barn

 |  Publicerad 2010-10-11 10:10  |  Lästid: < 1 minuter

I mitt inlägg om gammeldags matvanor nämnde jag vad man som barn var beredd att äta när sötsuget satte in. Man kunde ju äta i princip vad som helst som man hittade i skafferiet, frysen eller medicinskåpet, bara det åtminstone innehöll spårämnen av socker. Här följer en liten sammanställning av vad man åt, och i vilken ordning man åt dem (fallande skala).

Rankinglista: Vad barn äter när sötsuget sätter in

1. Hemgjorda havrebollar.
2. Vispat ägg med socker.
3. Rabarber doppade i socker.
4. Vanlig sylt.
5. Sirap.
6. Lingonsylt.
7. Bitsocker.
8. Svartvinbärsgelé.
9. C-vitamin (tablett).
10. C-vitamin (brus).
11. Hermesetas.
12. Frukt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:58