Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Texas roadtrip dag 13

 |  Publicerad 2012-11-18 15:51  |  Lästid: 2 minuter

Det absolut mest hajpade bbq-stället i Texas (och världen) är Franklin BBQ i Austin. Deras brisket har utsetts till ”bäst i universum”, ägaren Aaron Franklin är tv-kändis och det skrivs långa, seriösa dokument om rivaliteten med JM Mueller BBQ i tidningar som New York Times. Och mycket riktigt: när vi kom dit strax efter 11 den sista dagen på vår kulinariska roadtrip ringlade kön redan lång. Efter ungefär en och en halv timme var vi dock framme vid kassan och fick beställa lite brisket, ribs och en pulled pork sandwich (som var resans första då pulled pork är mer en BBQ-rätt från södern än från Texas). Om Franklin serverade himmelsk BBQ? Ja, givetvis. Om det var den bästa på vår resa? Tveksamt. Men jag återkommer med en rankinglista så fort jag smält mina upplevelser (och allt kött).

Resten av dagen ägnades åt shopping. Jag köpte en handgjord cowboykniv (en så kallad sodbuster), en antik 48-stjärnorsflagga och lite mexmattor och grejer. En butik som sålde överkomliga longhornskallar var jag dock tvungen att åka tomhänt ifrån. Fick inte plats på flyget. Blev lite smådeppig av det där eftersom jag alltid drömt om en longhornskalle. Det var kanske inget stort problem, kanske till och med ett så kallat lyxproblem. Dock: störigt. Nu är vi hemma i Stockholm igen och försöker anpassa oss till en stad som blir grå på instagrambilder, vars matkultur består till cirka 85% av pastasallader samt  där folk är självgoda,  oartiga och vägrar flytta på sig för barnvagnar i lokaltrafiken.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:48