Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Sötast i byn-tjejen

 |  Publicerad 2010-11-26 11:01  |  Lästid: 2 minuter

Känner ni till kvinnotypen ”Sötast i byn”? Eller, det är klart ni inte gör, eftersom det bara är jag och min flickvän som kallar henne så. Det är i alla fall den typ av tjej man skulle kunna tänka sig ansågs vara svinhet under Kristina och Karl-Oskars tid. Alltså en sådan sorts kvinna vars utseende inte påverkas så mycket av vare sig smink och mode – eller ett par duster med tyfus och spanska sjukan – och, antagligen, fortfarande skulle vara fräsch som en nyponros även om hon levt på groddad potatis och små, sura astrakanäpplen i hela sitt liv.

Vidare ska ”Sötast i byn”-tjejen vara rejäl, händig, gammaldags romantisk, prata bred dialekt, se sexig ut när hon knådar och klä sig i sådana sorters sommarklänningar som ser snygga ut när man snurrar runt.

Vet ni vilken typ av tjej jag menar? I så fall måste ni hålla med om att Pitekvinnan Jenny i veckans Halv åtta hos mig är den ultimata ”Sötast i byn”-tjejen? Ja, herregud vad Raskens och Karl-Oskar skulle ha försökt gejma den bruden om hon varit född på 1800-talet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-11-26 11:06