Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

A good day to run

 |  Publicerad 2012-10-23 20:43  |  Lästid: 2 minuter

Om exakt en vecka drar jag iväg på min Texas-roadtrip med familjen och jag är laddad som en fultjackad 5-åring på Junibacken. Jag googlar resmål, youtubar BBQ-dokumentärer och lyssnar uteslutande på låtar som handlar om att be bossen dra åt helskotta och bara dra iväg (även om min boss ju är jag). ”We don’t need no destination. Just a tank of gas and a good, clear station”, sjunger till exempel Darryl Worley i A good day to run och jag sitter framför datorn och nickar både i takt och som om jag är precis likadan. Även om jag, så klart, redan planerat varenda minut på vår roadtrip. Varenda hotell är bokat, varenda vägsträcka mätt och varenda måltid är bestämd. Detta för att verkligen suga musten ur Texas fantastiska matkultur. Att tvingas äta på en Dennys-diner när man är i tacons och chilins förlovade land är ju bara för sorgligt. Så jag planerar att klämma in ALLA berömda BBQ-joints, tacotrucks, texmexkrogar och barbacoa-hål i marken. Och om ni nu, mot förmodan, undrar vad exakt jag kommer käka så kan jag meddela att jag tänkt blogga om det. Varenda måltid ska fotograferas och visas upp. Ja varenda litet mellanmål, varenda liten bit kvarglömd bit beefjerkey som jag hittar mellan sätena i hyrbilen och jag tanklöst stoppar i mig, kommer dokumenteras och publiceras på den här bloggen. Och tillhör du dem som har problem med matbilder i sociala medier förslår jag att du gör som min boss för nu jäklar drar jag (snart) iväg.

P.S. På fredag ska jag laga tacos på TV4 Nyhetsmorgon. Kolla gärna då.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:48