Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Är det värt det? #1: Egenkärnat smör

Jag har varit på få finkrogar det senaste året där man inte fått en klick hemkärnat smör utkletat på en stenbumling till brödet. Det enda ställe jag kan minnas som inte gjort exakt så är Restaurang Jonas – där de gjorde tvärtom och placerade brödet på stenen istället. Tokfransar. På Frantzén/Lindeberg tog de hela den där smörgrejen ytterligare ett steg längre och kärnade smöret mitt framför våra ögon. Kocken Daniel Lindeberg höll i en liten burk som han förde en liten pinne in och ut i supersnabbt *fniss* medan han smått andfådd förklarade att det var superlätt att göra sitt eget smör och att han tyckte alla borde testa.

Annons

Så som första del i min Är det värt det?-serie tänkte jag göra just det: kärna mitt eget smör. Resultatet publiceras imorgon.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar