Hoppa till innehåll

Är det värt det? Brygga öl, del 2

Igår var det alltså dags för steg två i mitt lilla hembryggningsprojekt. Ölen som jag började brygga för två veckor sedan hade jäst ostört sedan dess och om jag ska vara ärlig så blev jag lite chockad när jag såg vad som hade hänt. Det såg inte alls ut som den bärnstensfärgade, läskande bryggd med … Continued

Igår var det alltså dags för steg två i mitt lilla hembryggningsprojekt. Ölen som jag började brygga för två veckor sedan hade jäst ostört sedan dess och om jag ska vara ärlig så blev jag lite chockad när jag såg vad som hade hänt. Det såg inte alls ut som den bärnstensfärgade, läskande bryggd med vacker skumkrona som jag någonstans hade väntat mig, utan mer som innehållet i en skurhink på en fettsugningsklinik. Inte fräscht. Men vi var tre som provsmakade och det smakade faktiskt som en avslagen, jästig, ljummen IPA och vi verkar ha överlevt allihop (eller? Petter? Johan?).

Flaskorna hade jag fått tag i genom att köpa lättöl och dricka ur och ölen slangades sedan ur flaskan med en medföljande hävert. Det var nästan exakt som att slanga diesel ur en skördetröska på en begagnatparkering på västgötaslätten (fast godare).

Sedan var det bara att ploppa på korkarna med en korkploppmaskin. Asenkelt.

Och så här blev de, mina biror. *stolt* Nu återstår det bara att låta dem jäsa i två veckor till, göra etiketter och sedan provsmaka och utvärdera. Stay tuned.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.