Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Är det värt det? Brygga öl, del 2

Igår var det alltså dags för steg två i mitt lilla hembryggningsprojekt. Ölen som jag började brygga för två veckor sedan hade jäst ostört sedan dess och om jag ska vara ärlig så blev jag lite chockad när jag såg vad som hade hänt. Det såg inte alls ut som den bärnstensfärgade, läskande bryggd med vacker skumkrona som jag någonstans hade väntat mig, utan mer som innehållet i en skurhink på en fettsugningsklinik. Inte fräscht. Men vi var tre som provsmakade och det smakade faktiskt som en avslagen, jästig, ljummen IPA och vi verkar ha överlevt allihop (eller? Petter? Johan?).

Annons

Flaskorna hade jag fått tag i genom att köpa lättöl och dricka ur och ölen slangades sedan ur flaskan med en medföljande hävert. Det var nästan exakt som att slanga diesel ur en skördetröska på en begagnatparkering på västgötaslätten (fast godare).

Sedan var det bara att ploppa på korkarna med en korkploppmaskin. Asenkelt.

Och så här blev de, mina biror. *stolt* Nu återstår det bara att låta dem jäsa i två veckor till, göra etiketter och sedan provsmaka och utvärdera. Stay tuned.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar