Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Att ”gå teppanyaki”

 |  Publicerad 2011-01-20 23:27  |  Lästid: 2 minuter

Jag vet inte om ni märkte det, men jag försökte lansera slanguttrycket ”gå teppanyaki” i förra inlägget? Jag gör det ibland, försöker lansera nya slanguttryck. Sist var när jag försökte lansera ordet ”mitch” (manlig bitch) på bred front. Jag skrev en Cafékrönika om mitchar och nämnde det i en Cosmoartikel och i början verkade det som om ordet faktiskt skulle sprida sig. Folk i min närhet började använda det och jag blev till och med intervjuad av P1 Stil om detta ord (sant). Men så plötsligt en natt var det som om Mitch vaknade av ett ryck, tog sig för bröstet och segnade ner – död som en dörrpost*.

Och sedan dess har jag aldrig hört det.

Men nu gör jag alltså ett nytt försök och undrar om ni vill hjälpa till? I så fall kan vi inte alla börja använda uttrycket ”gå teppanyaki” så ofta det bara går? I betydelsen att ägna sig åt smakfull, men gravt överdriven, lyxkonsumtion. Antingen som en förolämpning: ”Shit, den där hipstersnubben har verkligen gått teppanyaki inne på Nitty Gritty”. Eller i vardagslag: ”Älskling? Jag gillar verkligen de där flanellakanen från Lexington, men är inte åtta uppsättningar att gå lite teppanyaki?” Eller självironiskt: ”Löning på fredag. Wo-hooo!!! Fatta att jag kommer gå teppanyaki på NK herrtrend!”

Och ja, jag vet att teppanyaki används i en massa andra sammanhang just nu, att det är en mycket vanlig samtidsmarkör, men fuck samtidsmarkörer! Jag har mycket större planer för ”gå teppanyaki”. Jag vill att uttrycket ska eka genom tiderna! Jag vill att det ska vara något folk säger utan att ens veta var det kommer ifrån, som ”gå av stapeln” eller ”rulla hatt”! Jag vill att det om hundra år ska stå på min Wikipediasida att jag ”blev årets krönikör 2009” samt myntade uttrycket ”gå teppanyaki.”

Okej? Okej? Nu går vi teppanyaki på den här skiten!

* Ytterligare ett av mina slanguttryck som aldrig spred sig.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-01-21 10:30