Att köpa en halv ko


En av de grejer vi krisande vita medelklassmän brukar har ångest över är ju vår köttkonsumtion. För samtidigt som det känns onödigt att helt tanklöst stoppa i sig en massa olyckliga djur (som inte ens smakar särskilt gott) så vill vi ju heller inte gå totalt vego. En enkel lösning, som jag ser det, är helt enkelt att äta mindre kött men när man väl gör det slå på stort och bara välja glada och goda djur. På så sätt blir alla glada: miljön, kossorna, de schyssta bönderna och våra smaklökar. Dock är det ju lättare att fortsätta att handla slappa biffar på ICA, som jag har skrivit om förr, men igår tog jag äntligen tag i saken. Tillsammans med ett par andra köttdudes åkte jag och köpte en halv ekologisk kviga som vi sedan fixade iordning. Det var mycket mysigt. Men mer om detta i ett kommande nummer i Café. Här är ett par bilder så länge:

Första hade vi styckningsbonanza i the killroom.
Sedan provsmakade vi naturligtvis lite.
Och eldade en massa. Satan vad vi elda.