Skip to content

Att köpa en halv ko

En av de grejer vi krisande vita medelklassmän brukar har ångest över är ju vår köttkonsumtion. För samtidigt som det känns onödigt att helt tanklöst stoppa i sig en massa olyckliga djur (som inte ens smakar särskilt gott) så vill vi ju heller inte gå totalt vego. En enkel lösning, som jag ser det, är … Continued

En av de grejer vi krisande vita medelklassmän brukar har ångest över är ju vår köttkonsumtion. För samtidigt som det känns onödigt att helt tanklöst stoppa i sig en massa olyckliga djur (som inte ens smakar särskilt gott) så vill vi ju heller inte gå totalt vego. En enkel lösning, som jag ser det, är helt enkelt  att äta mindre kött men när man väl gör det slå på stort och bara välja glada och goda djur. På så sätt blir alla glada: miljön, kossorna, de schyssta bönderna och våra smaklökar. Dock är det ju lättare att fortsätta att handla slappa biffar på ICA, som jag har skrivit om förr, men igår tog jag äntligen tag i saken. Tillsammans med ett par andra köttdudes åkte jag och köpte en halv ekologisk kviga som vi sedan fixade iordning. Det var mycket mysigt. Men mer om detta i ett kommande nummer i Café. Här är ett par bilder så länge:

Första hade vi styckningsbonanza i the killroom.

Sedan provsmakade vi naturligtvis lite.

Och eldade en massa. Satan vad vi elda.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.