Hoppa till innehåll

Att pudra pajen

Som jag nämnt tidigare är det jag som lagar all mat hemma. Min flickvän har naturligtvis inget emot detta, jag tror till och med att hon tycker att det är attraktivt. Dock verkar det finnas ett undantag: när jag pudrar pajer (se bilden i förra inlägget). Varje gång min flickvän kommer in i köket och … Continued

Som jag nämnt tidigare är det jag som lagar all mat hemma. Min flickvän har naturligtvis inget emot detta, jag tror till och med att hon tycker att det är attraktivt. Dock verkar det finnas ett undantag: när jag pudrar pajer (se bilden i förra inlägget).

Varje gång min flickvän kommer in i köket och ser mig pudra florsocker över en paj hånskrattar hon åt mig. Det är ett kort, snabbt skratt – som om hon försökte men inte lyckades hålla det inne – följt av en sammanbiten min, som om hon försöker dölja ett hånleende. När jag frågar vad det är svarar hon alltid, ”Nej nej. Det är inget. Fortsätt du pudra pajen.” Och så går hon ut ur köket.
Nu frågar jag alla kvinnor som läser den här bloggen. Är det verkligen så fånigt för en man att vilja pudra paj? Det blir ju så fint.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.