Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Avbrutna resonemang

På min dator har jag hundratals, nej, tusentals textdokument där jag har börjat skriva något som jag sedan aldrig avslutat. Kanske har jag blivit avbruten eller så tyckte jag inte att det blev tillräckligt bra.

Annons

Ibland öppnar jag och läser jag några av de där textfragmenten och det är alltid lika spännande. Ibland är det nämligen små betraktelser som jag kan använda (ett exempel är förra inlägget), och ibland är det som att lyssna på en äldre släkting som börjar berätta något, blir avbruten och sedan inte har en jävla aning om vad han precis pratade om. Det är oerhört frustrerande.

Den här inledning till något, vet inte vad, hittade jag till exempel idag:
Då och då nås man av forskningsrapporter som känns nästan smärtsamt självklara. Ett exempel: på University of Minnesota har forskare kommit fram till att människor som måste äta medan de går i regel väljer mer onyttig mat än andra. De var alltså tvungna att fråga tvåtusen människor mellan 18 och 24 för att upptäcka att man inte sätter in en mager tjälknöl i ugnen om man ska vara på Arlanda om femton minuter. Eller den sensationella upptäckt radiologen Brian Witcombe nyligen chockerade världen med: att ”svärdslukare, oftare än andra, lider av halsont.” Ett annat av dessa självklara forskningsresultat presenterades för inte så länge sedan: brittiska genforskare har kommit fram till att män, i mycket högre grad än kvinnor, är dumma i huvudet.
Vad är det för konstiga genforskare jag hänvisar till? Var vill jag komma med historien? Varför skrev jag detta? VARFÖR!
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar