Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

BBQ-skolan 2: Grillad bläckfisksallad

 |  Publicerad 2010-07-05 01:11  |  Lästid: 2 minuter

Idag kördes El Mistico, min och Nikolas hemgjorda grilltunna, till Hornstull för lite grillning. Vi gjorde en fräsch, Cevicheinspirerad sommarsallad med grillad bläckfisk. Så gick det till:

c1

Först la vi mamma, pappa och barnen bläckfisk på grillen.

c2

Lite folk hängde med oss. Det var trevligt.

c3

Nikola strimlade bläckfiskhuvuden.

c4

Färdigt!

c5
c6
c7
c8

Lite bilder på folk som äter salladen bara.

c9

Grillad bläckfisksallad 4 personer

Ingredienser: Ett par urtagna bläckfiskhuvuden, ett paket majstortillas (strimlade och friterade), 1-2 chilis, en kruka koriander, 1-2 stycken pressade limes, en halv melon, en silverlök, 1 matsked majsolja, en finhackad sellersistång, en skalad och urkärnad gurka och salt.

Gör så här: Förbered genom att strimla samt fritera majstortillas samt lägga bläckfisken i en marinad av  olja och citron. Finhacka sedan alla grönsaker, örter och frukter och pressa limen över. Salta. Det ska vara mycket lime, chili och salt, så att munnen börjar vattnas. När grillen uppnått rätt temperatur, lägger du bara på bläckfiskhuvuden på grillen, låt dem ligga 2-3 minuter på varje sida och sedan när de känns klara strimlar du dem och blandar samman med salladen. Servera med de krispiga tortillastrimlorna i en hög ovanpå.

Här hittar ni förra delen av BBQ-skolan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56