Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Bilddagbok måndag morgon

När jag lovade att jag ska föra bilddagbok hela denna vecka så glömde jag helt bort att jag lever ett ganska händelselöst liv. Det är bara i fantasin som jag paddlar nerför Yukon med en tvättbjörnsmössa på huvudet eller utmanar Burt Reynolds på en armbrytningsmatch i bakrummet till en lönnkrog i Katmandu. I verkligheten sitter jag ju mest framför en dator och jobbar hela dagen. Men, men. Här är den iallafall, min måndagsförmiddag:

Annons

Jag gick upp redan vid 6-tiden och börja jobba eftersom jag vabbade förra veckan och ägnade helgen åt att steka kött. Nästan omedelbart ville Hopper gå ut.

När jag gick där på plätten framför vårt hus och såg människor  på väg till jobbet fylldes jag av en frihetskänsla. Jag är ju frilansare och gör vad som faller mig in. Jag har inget kneg att gå till. Plötsligt kände jag mig som Rebecca och Fiona. ”Där går du till kneget Svensson medan jag är fri att göra det jag känner för”, tänkte jag. ”Researcha, går på PR-event… vad fan som helst”. Sedan kom jag på att jag har asmycket att göra så jag gick upp igen.

Ja, och sedan dess har jag suttit här i mitt hemmakontor och jobbat. Det mest dramatiska som hänt var väl att när jag skulle hämta en kopp kaffe så glömde jag bort att jag redan hade tagit en. Så då hade jag plötsligt två.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar