Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Blod, eld, fikabröd #1

 |  Publicerad 2012-03-20 12:17  |  Lästid: 2 minuter

För att det inte bara ska bli en massa rök, kött och torkade renpenisar här på bloggen så tänkte jag lansera ett stående inslag där jag bakar med min dotter. Vi brukar nämligen alltid göra det. Gulligt va? Denna vecka gjorde vi en kaka så god att jag inte ens hann plåta den innan den tog slut. P.S. Det är min dotters hand som syns på bilden. Inte min.

Pecan cobbler
En cobbler är ett amerikanskt påfund som smakar som en blandning av vanlig pajdeg och sockerkaka. Denna pecanvariant är (lite) mindre söt än en pecanpaj men minst lika god. Så gör den redan ikväll. Det är du faktiskt värd.

Pajdeg:
3.5 dl mjöl
3 msk socker
0.5 tesked salt
1.5 tesked bakpulver
60 gram smör
1 dl matlagningsgrädde

Fyllning:
6 ägg
2 msk matlagningsgrädde
2 dl farinsocker
100 gram smält smör
2 dl sirap
1 tsk kanel
1 tsk salt
5 dl pecanhalvor

Så gör du: Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen, skär smöret i små fyrkanter och blanda, med händerna eller med en mixer, tills det liknar en smuldeg. Häll på grädden och arbeta till en mer smooth deg som du sedna pressar ner i en pajform. Gör iordning fyllningen genom att helt enkelt vispa ihop alla ingredienserna (utan nötterna). Häll nötterna på degen, häll över fyllningen och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter. Vill du ha ännu mer sötsalt smak så kan du strö över lite flingsalt innan du serverar med vaniljglass.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:46