Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Bloggtipset: Flippin’ burgers

Ni följer väl Jon Widegrens hamburgarroadtrip på Magasin Morbergs hemsida? Planen är tydligen att Jon ska resa runt i USA ett tag för att lära sig att göra riktigt goda amerikanska hamburgare – och att han sedan ska starta en egen restaurang hemma i Stockholm. Ett grymt smart upplägg på både blogg och krog tycker jag! Stockholm behöver verkligen ett riktigt bra hamburgerställe, någonstans där krögaren faktiskt vet hur maträtten ska smaka och inte bara gör pretentiösa versioner av andras fulburgare.

Annons

Jag blir extra hoppfull när jag ser att Jon precis har provätit en av de godaste burgarna jag nånsin käkat: den på den lilla vägkrogen Le Tub i Florida. Jag minns att särskilt köttet var fantastiskt där. Rökigt och poröst med en knaprig skorpa men fortfarande så saftig att man måste luta sig över tallriken när man tar det första bettet.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar