Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Brev från mitt fadderbarn

 |  Publicerad 2010-01-06 10:15  |  Lästid: 2 minuter
Igår fick jag brev från mitt fadderbarn, 5-åriga Rukshika från Sri Lanka. Titta så fint hon tecknar!
Min flickvän tyckte att det var misstänkt fint tecknat för en 5-åring. Hon satt länge med brevet i hand. Då och då fann hon någon detalj som verkade extra misstänkt, då studerade hon den noggrant som en diamantslipare och mumlade något om hur det antagligen är Rukshikas föräldrar, eller någon hjälparbetare, som gjort teckningen. Men det ser man väl tydligt att det är ett barn? Kolla till exempel hur slarvigt perspektivet är utfört på brunnen.
Kolla här vad Rukshika skrev som hälsning!
Gulligt va? Innan jag blev fadder åt Rukshika var jag fadder åt en gorillaunge. Men när min dotter Dixie föddes kändes det självklart att skaffa ett fadderbarn också. För om jag bär ansvaret för att ytterligare ett liv föds till denna värld och lever gott på bekostnad av någon fattig, så är väl det minsta jag kan göra att försöka försörja denna fattiga?
Detta skriver jag inte för att ni ska tycka att jag är en fin människa (det är bara delvis därför) utan för att alla som läser det här, särskilt ni som har barn, omedelbart ska gå in på Barnfonden eller SOS-barnbyar eller Actionaid och skaffa ett fadderbarn. Nu. Det är faktiskt det minsta ni kan göra.
Det går också bra med gorillor.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar