Hoppa till innehåll

Crambys klimatmat: dag 13

Näst sista klimatdagen spenderades småbakis. Exakt hur klimatsmart mitt bokmässefestande var igår är högst osäkert men jag drack i alla fall bara naturvin, vilket väl ändå måste vara bra för naturen? Och den där magnumflaskan hantverkcider från Fruktstereo som jag sög i mig är ju faktiskt gjord på räddad fallfrukt så det borde ju göra … Continued

Näst sista klimatdagen spenderades småbakis. Exakt hur klimatsmart mitt bokmässefestande var igår är högst osäkert men jag drack i alla fall bara naturvin, vilket väl ändå måste vara bra för naturen? Och den där magnumflaskan hantverkcider från Fruktstereo som jag sög i mig är ju faktiskt gjord på räddad fallfrukt så det borde ju göra mig till någons slags miljöhjälte? Eller? I vilket fall pallar jag inte blogga ordentligt idag så istället tycker jag att ni kan läsa en krönika jag skrev till Café för ett par år sedan just om att festa på Bokmässan. 

Vi hörs imorgon för en summering av projektet samt svaret på den kanske mest intressanta miljöfrågan av dem alla: hur långt kan man egentligen köra en stadsbuss på de matrester jag sopsorterat de senaste två veckorna i projekt #sorteramatresten.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.