Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Dagens (retro)tv-tips

Världens just nu modernaste mat-tv är 14 år gammal.

Jag minns att jag såg ett par avsnitt av Hugh Fearnley-Whittingstalls River Cottage-program i början av 00-talet och fann hans downshiftande torparwannabeserie som förödande präktig, töntig och tråkig. När jag nu ser om tv-serien från början inser jag att han var chockerande före sin tid. Allt han gjorde 1998 är nämligen exakt det som närodlande, nose-to-tailfilosoferande krögare och ekohipsters pysslar med idag: han föder upp, slaktar och tar hand om egna djur. Han knäpper småvilt, dyker efter pilgrimsmusslor, plockar örter i skogen, brygger cider och odlar egna grönsaker. Han syltar, saftar, surdegar och jäser. Och han gör det, trots den brittiska matematiklärarfrisyren, oerhört charmigt och kul!

Annons

Som journalist vet jag så klart att jag borde hålla mig distanserad och smått hånfull till allt sånt där men, fuckit, jag älskar det! Och det gör nog ni med.  Alla säsonger av den rekordmysiga serien hittar ni här.*

*Jag har naturligtvis lånat den på VHS ”av en kompis”.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar