Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Death to false tacos

Uppladdningen inför lördagens tacofest för Caféredaktionen, som Markus skriver om här, har börjat. Jag har bland annat varit och köpt torkade chilis på

Annons

Urban Deli till en av fyllningarna.

Jag har köpt chipotle.
Och anchopeppar. Eller om det är tvärtom.
Jag hittade också piquins, små, små pepparfrukter som jag länge länge efter. I Mexico serverar man nämligen ofta tacos med en limeklyfta och en piquinpeppar brevid så att man kan justera hetta och syra själv. Så det tänker jag också göra. Eftersom jag är en nörd.  
Jag har också köpt tre kilo majstortillas på La Neta. Dessa tänkte jag frysa tills på lördag. Åtminstone hälften ska jag dock ta fram dagen innan. De ska jag göra tortillachips av. Om brödet är för färskt puffar det nämligen upp sig när man friterar det. Jag gillar för övrigt att La Neta har börjat ha sina tortillas i sådana där påsar de har gräs i i The Wire. Eftersom de är som knark för mig.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar