Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Den perfekta hamburgaren dag 1

Idag började förberedelserna inför lagningen av Heston Blumenthals perfekta hamburgare. Till skillnad från de andra av hans rätter som jag testat så var de här förberedelserna ganska enkla. Bara åka ner till Hötorgshallen och köpa tre sorters nötkött – short rib, bringa och högrev – samt lägga köttkvarnen i frysen. Och nej, det där är inte mitt Quornpaket som sticker fram bakom kvarnen. Har ingen aning om hur det hamnat där. Måste va nån hippie som lagt dit för att jävlas.

Annons

Sedan började med degen till brödet: jag kombinerade 400 gram iskallt vatten med 400 gram vetemjöl och 1 (ett!) gram torrjäst och blandade  i min älskade Magimix. Detta ska nu ligga och småjäsa i 24 timmar  i mitt kylskåp och, tydligen, utveckla en massa goda smaker.

Och till den kommentator som en gång hävdade att att jag slarvar med recepten och aldrig väger mina ingredienser – nej jag har inte glömt dig – så kan du på den här bilden klart och tydligt se här att jag verkligen bara hällde ett gram torrjäst i degen. Trots att det låter dåraktigt med en så fruktansvärt liten mängd jäst, jag menar en själ väger ju tydligen 21 gram, så lydde jag receptet och mätte verkligen upp ett gram. Varken mer eller mindre. Okej? Okej? Okej?!

Fortsättning följer…

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar