Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Korrekta sättet att montera en burgare

Med anledning av att de flesta av oss just nu känner oss som lite reaktionära, amerikanska patrioter så tänkte jag tipsa om det korrekta sättet att montera en hamburgare! En amerikansk grillkock lärde mig en gång detta praktiska, och eventuellt lite fåniga, knep och sedan dess har jag följt det slavisk. Den gyllene regeln lyder: Lägg alltid alla tillbehör ovanpå burgaren.

Annons

Detta är kanske fullständigt självklart för många läsare men vet vi egentligen varför man ska göra det? Jo, för att: 1. Safterna som tränger ut från burgaren ska kunna sugas upp av brödet utan att det är sallad eller nåt annat trams  i vägen. Och 2. För att ätkontrollen tydligen blir så mycket bättre på detta sätt. Tänk på det: du har en dubbelburgare, toppad med en massa halkiga saker. Håll sedan upp denna imaginära burgare och räkna sedan fingrarna: Under burgaren – två fingrar. Över burgaren – åtta fingrar. Svinsmart!

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar