Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Det perfekta hemmakontoret

Coachen i sitt kontor.

Om man bortser mina personliga motgångar i Los Angeles så gick själva arbetsuppdraget mycket bra. Jag hakade på och intervjuade en berömd skådespelare och för en Hollywood-nörd som jag var det särskilt intressant att få följa med under dennes möte med acting coachen Aron McPherson. Jag fann särskilt dennes hemmakontor fascinerande. Det såg nämligen både exakt ut som hemmakontoret i mina drömmar OCH alla de hemmakontor man brukar se i Hollywoodskildringar – från Day of the Locust till Entourage.

Annons

Ni vet: ett rum i det fristående garaget bakom 20-talshuset – och brevid poolen – inrett helt i mörkt, mustigt trä och med ett stort antikt skrivbord i mitten (fullt av headshots och manus som ska läsas). På golvet en kohud och en träningscykel. I bokhyllorna boxhandskar, ett par cowboyhattar, några signerade originalmanus från 40-talet, ett par enorma kohorn, smågrejer och souvernier från filminspelningar samt ett stort branschbibliotek bestående av exakt alla de klassiker som de flesta av oss fanboys självklart också har hemma: Story, The Heros journey, My wicked wicked ways, Iron John, en John Huston-biografi, Elements of style, Easy riders Raging bulls, The art of fact och Lesbians sex secrets.

Ja, kontoret var en storögd hyllning till gammaldags Hollywoodmachismo och det var mycket snyggt. Men mer om detta i en Cafétidning någon gång i sommar.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar