Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Elletjejerna är Robsessed!

 |  Publicerad 2009-11-16 20:39  |  Lästid: 2 minuter
Robert Pattinson som vampyren Edward i Twilightfilmerna måste vara det största genombrottet av en sexsymbol sedan Brad Pitt kastade ner sin väska i baksätet på Thelma och Louise Thunderbird. Kvinnor över hela världen är ju som tokiga! Och deras pojkvänner fattar ingenting – det är ju en barnboksfigur för sjutton. Så här kåta blev ni ju inte på Harry Potter
För att få en förklaring frågade jag Cafés systerstidning Elles tre största Twilightfans – redaktören och koordinatorn Emma Aspelin, moderedaktören Erika Vallin och skribenten och bloggaren Maria Lindholm (som också skrev om fenomenet i söndagens Svenska Dagbladet).
Från vänster: Emma, Erika och Maria
Exakt varför är vampyren Edward den sexigaste döda 17-åringen i filmhistorien?
Emma Aspelin: Han är oåtkomlig men passionerad. Han är lojal, beskyddande, han ser Bella (något besatt dock då han förföljer henne), han känns färdig – vilket inte så konstigt då han är ett par hundra år. Utseendemässigt är han den bästa kombinationen av snygg (men inte slipad) och charmigt naturlig.
Erika Vallin: För att han är en edwardiansk gentleman i dödsförpackning? Är det därför han heter Edward förresten? Det har jag inte tänkt på förut.
Maria Lindholm: Det tycker jag inte, i böckerna är han rätt gnällig och har ingen humor. Men känslan av intensiv tonårsförälskelse är sexig. Jag gillar tonårsangst och high schools ute i skogen där alla bär på mörka hemligheter, lever dubbelliv och klättrar in genom varandras fönster om natten – mer än vampyrer.
Hur stor del är skådespelaren Robert Pattinsons förtjänst?
Emma Aspelin: 50%.
Erika Vallin: För filmframgångarna i princip allt. Hade Edward varit felcastad hade filmen floppat. Se bara på katastroffilmatiseringen av The vampire diaries.
Maria Lindholm: Han är ju vansinnigt vacker och om man bara ser till filmerna så är det helt hans förtjänst. Men eftersom jag intervjuade honom för ELLE kan jag säga att han absolut är lika snygg, men inte på ett måste-ligga-med-sätt. Om man inte föredrar lite nervösa, flackiga 23-åringar.
Vad kan verkliga män lära sig av vampyren Edward? 
Emma Aspelin: Han dansar med Bella. Dansa mer! Han tittar djupt in i hennes ögon – glo lite mer på era tjejer! Han gör ju hela världens tjejer galna av åtrå då han inte knappt tar i Bella – tease please!
Erika Vallin: Att det lönar sig att inte äta upp den man är kär i? Och att vägra växa upp, undvika solen, sylvassa käkben ihop med röd plutmun är en fantastiskt tilldragande kombination. 
Maria Lindholm: Bli besatt av en lite ensam tjej med dåligt självförtroende, förfölj henne och uppvakta henne intensivt.  När hon blivit kär i dig, neka henne sex, fastän hon ber och tjatar om det. Säg att du bara släpper till om ni gifter er och ta-da, ni är gifta inom några månader. 
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:04