Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

En dag kommer Titto flippa ur

 |  Publicerad 2010-09-07 13:00  |  Lästid: 2 minuter

Tv-världens allra mest obesjungna hjälte måste vara TV4:s tittarombudsman Janne Andersson – eller Titto som han också kallas. Så fort han sitter med i morgonsoffan måste jag bara kolla. Jag dricker roiboos, äter rostat bröd och väntar på att han ska bryta samman.

Besöken brukar gå till ungefär så här: Titto läser upp ett par arga mail som klagar på hur Ernst stoppar fingrarna i maten, att Fångarna på Fortet sänds på veckodagar, om inte TV4 kan ”skruva ner” vuvuzelorna eller hur programledare nu för tiden alltid pratar i mun på varandra.

Sedan får folk som laddat i en timme framför telefonen ringa in och med upprört darrande stämmor förklara att bakgrundsmusiken är alldeles för hög, att det är för jävligt med alla denna reklam, att det spelas för lite dragspelsmusik eller att det är skit när folk inte blir tillräckligt glada när de vinner 50 000 spänn på trisskrapet.

Dessa är klagomål han verkar få dagligen och i stora mängder, men inte en enda gång avslöjar Titto med en blick vad han egentligen måste tycka om de oresonliga surkartar som ringer in. Inte en enda gång kallar han någon idiot, ber dem byta kanal eller ställer sig upp och skriker, “MEN HAR NI HÖRT TALAS OM ORDET REKLAMFINANSIERAD ERA JÄVLA FITTSK…”.

Klipp till trailers.

Nej, Titto bara ler sitt outgrundliga leende och försvarar TV4 lite vänligt för att sedan omedelbart ställa sig på tittarnas sida och konstatera att: ”Jo, du kan ha rätt, det visas kanske för lite bandy på TV4”, eller, ”Jag ska se om vi kan skicka kameramännen i Let’s Dance på kurs till Danmark, där vet jag att man kan se dansstegen mycket tydligare.”

För samtidigt som Titto är så otroligt hårt ansatt av landets alla tv-tittare med personliga problem (och som inte är rädda att projicera dem) måste ju ljudläggarna, programplanerarna och kameramännen tystna och följa honom sammanbitet med blicken när han går genom TV4:s korridorer också. Tittarombudsmannen är ju som en tv-världens internal affairs-snut, TV4-husets motsvarighet till Forest Whitaker i The Shield.

Det är för mycket press för en man. En dag kommer Titto flippa ur. Och tills dess fortsätter jag kolla.

– Kolumn från gårdagens Metro

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:58