Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Ert bästa sockerkaksrecept, snabbt

Är hemma förkyld med en förkyld dotter på bättringsvägen och jag måste erkänna att jag börjar blir desperat. Min dotter kräver nämligen ständig underhållning för att inte implodera och jag har redan gjort allt på min lekrepertoar: jag har läst Bamse, lagt pussel, ställt plasthästar på rad och byggt en trumpet av lego. Jag pärlat, färglagt, knådat trolldeg och ritat en bild på Pippi där hon slår ner Barbapappa. Det enda som återstår, som jag ser det, är att jag och min dotter bakar en sockerkaka ihop. Är det inte sånt man gör när barn är förkylda?

Annons

Grejen är bara att mina sockerkakor alltid blir väldigt kompakta och torra. Jag vill baka en sådan där fluffig och saftig sockerkaka som nästan bara gamla tanter kan göra. Men hur exakt gör man det? Nån som vet? Lämna i så fall receptet i kommentatorsfältet så provabakar jag omedelbart!

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar