Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Ett litet stiltips

 |  Publicerad 2009-12-22 12:34  |  Lästid: < 1 minut
För en ungefär sex år sedan köpte jag en t-shirt i USA som jag tänkte att jag skulle ha på mig när jag körde den bil jag ägde då, en silverfärgad Chevrolet Impala 409 Cab från 1963. På t-shirten stod:
”Ass, grass or gas. Nobody rides for free.”
Jag försökte ha på mig den ett par gånger, men upptäckte snart att den av någon anledning inte funkade på mig. Jag var inte cool i den, snarare tvärtom, jag såg ut som en tönt. Så jag gav den till min flickvän att sova i. 
Så igår, när min flickvän satt nyvaken och snuvig vid frukostbordet i just denna t-shirt insåg jag plötsligt hur fruktansvärt cool hon såg ut. Jag förstod varför den inte funkat på mig: T-shirts med roliga tryck blir inte coola förrän ägaren har använt den så många gånger att han eller hon inte ens är medveten om vad som står på den. Att veta om att man har en t-shirt med ett roligt tryck är som att skratta åt sina egna skämt, man verkar bara självgod och osympatisk. 
Så mitt stiltips är: Det tar cirka sex år av flitigt användande för en t-shirt med roligt tryck att bli cool.
Detta gäller för övrigt också tokiga hattar.
Hank Williams Jr: Funkar.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar