Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Ett par grejer bara

 |  Publicerad 2011-09-06 08:58  |  Lästid: < 1 minuter

1. Jag har märkt av ett visst småknarr från en del av mina läsare som verkar besvikna på att jag experimenterade med fiskburgare i helgen. Till er vill jag bara säga: Jakten på Cramburgaren kan bli en lång process, till och med ett livsverk. Då kan man inte låsa sig vid att bara använda nötkött. Tror ni till exempel Marie Curie skulle ha upptäckt poloniumet om hon lutat sig tillbaka, öppnat en bira och tänkt “nä, nu kan jag det här med radioaktivitet” efter att hon upptäckt radiumet? Nej, just det. Och ja, jag jämför mig med en tvåfaldig Nobelprisvinnare.

2. Om man vill ha traditionella amerikanska burgare av den sort som (hittills) inte funnits  i Sverige rekommenderar jag att ni kollar in till exempel Hamburgare.org eller Flippin’ burgers. Faktum är att du själv kan bidra till att Stockholm får det äkta hamburgerhak vi så väl förtjänar genom att skänka pengar till Flippin’ Burgers-Jons kommande restaurang (som du sedan får tillbaka i form av hamburgare). Välgörande ändamål OCH hamburgare – kan det bli bättre?

3. Min briljanta bloggkollega Fredrik Backman har skrivit en roman om Ove. Den måste man ju bara läsa, eller hur? Hjälp honom att öka sina chanser hos förlagen genom att skriva “Ja, jag vill läsa boken om Ove” i kommentatorsfältet hos Fredrik. (Du kan få scrolla en del).

4. Jag själv kommer för övrigt försöka sjösätta ett nytt bloggprojekt i dagarna som främst vänder sig till mina lite yngre läsare. Ja, kanske blir det till och med idag?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:52