Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Ett par korta kommentarer

 |  Publicerad 2010-01-20 12:26  |  Lästid: < 1 minuter
Istället för att kommentera direkt i mina kollegors bloggar, så att de verkar vara mer populära än jag, så tänkte jag göra ett litet uppsamlingsheat här. 
* Jag erkänner. Personen som Kristofer AhlströmTöm Magasinet!-bloggen så omtänksamt suddad ut namnet på är jag. Jag fick nämligen dåligt samvete efter mitt lilla Tahiti/Haiti-inlägg och trotsade mina principer och gick med i en av de där fåniga Facebookgrupperna. Naturligtvis visade det sig vara en bluff och nekrofilsamansvärjning. My bad.
* Jag ser att min kollega VBK har vissa invändningar mot Avatarfilmen. Han menar att det är en “jävligt häftig film” samtidigt som att den innehåller “standardkaraktärer”. Eftersom jag är en seriös dramatiknörd skulle jag vilja klara upp ett par saker: orsaken att Avatar redan har blivit typ världens mest inkomstbringande film är inte trots att den är “standard” utan på grund av det. Högst medvetet baserar Cameron – liksom de flesta andra Hollywoodregisssörer med anspråk att göra storfilm – historien på den så kallade “hjältemyten” – den uråldriga och ursprungliga historia som återkommer i alla kulturer och i alla tider. Den innehåller alla de jungianska arketyper och den förutsägbara struktur som vi kanske skrattar åt medvetet, men som vårt undermedvetna inte kan stå emot. Om du vill vet mer rekommenderas Joseph Campbells bok The Hero with thousand faces. Eller så kan du läsa den sammanfattning av boken som det sägs att George Lucas basserade Star Warsfilmerna på här.
* Jag håller definitivt med Maria Lindholm på Elle, det här klippet där Michael Cera blir stylad till en Guido (Partille-Johnny) är defintivit dagens bästa.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:59