Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Ett par ord om Lone Winther

 |  Publicerad 2011-12-19 15:28  |  Lästid: 2 minuter

Då och då läser man i kvällstidningarna om tonåringar som blivit fulla med raggare va (med långt hår va, ner till midjan va) och sedan gått upp en massa i vikt, fått magknip, gått på toaletten och bajsat ut en fullgången bebis – utan att de ens haft en aning om att de var gravida! Ungefär så kan jag tänka mig att det känns för en del av mina trognaste bloggläsare när jag nu berättar att jag fick ännu en dotter häromdagen. Jo, det är sant: i onsdags födde min flickvän en liten plirig tuttsugande rackarunge vid namn Lone Winther. Så här ser hon ut:

Om ni undrar var namnet Lone kommer ifrån så valde vi det eftersom vi tyckte att det lät lite skönt danskt sådär och för att min tjej typ är därifrån (för visst tillhör Skåne fortfarande Danmark?). Under själva kejsarsnittet berättade dock kirurgen att han också planerat döpa sin dotter till Lone, men då hade en dansk bekant till honom börjat garva och sagt att det var ett astöntigt namn i Danmark. Typ ett sådant som bara 60-åriga tanter som sitter i kassan på Mekonomen har. Men vad är det för fel på det?, tänkte vi, och döpte henne till det ändå.

Vi lade dock till mellannamnet Starr, dels för att det tillsammans med förnamnet lite klyftig bildar smeknamnet för Texas (min andra dotter Dixies namn är ju namnet på de andra sydstaterna) – och dels för att Lone Starr låter lite som en rik arvtagerska som alla förmodar har blivit uppäten av krokodiler i en Sidney Sheldonroman. Det andra mellannamnet blev sedan Valentina – efter Valentina Teresjkova, den första kvinnan i rymden och en rent allmänt överjävlig person.

Så det kompletta namnet på den nya lilla näspetaren kommer alltså bli: Lone Starr Valentina Cramby Winther. Så sno inte det. Då kommer jag göra kaoz med er. Dixies kompletta namn är för övrigt Dixie (efter Elvis första flickvän) Lee (efter mamma) Margarita (efter drinken) Cramby (efter mig) Winther (efter mamma).

Lite nyfiken: Vad har ni haft för inspiration när ni bestämt namn på era telningar?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-12-19 15:32