Hoppa till innehåll

Ett par saker i punktform

* Jag har som sagt varit sjuk i helgen vilket naturligtvis inte var särskilt roligt. Dock har jag köpt en mycket praktiskt örontermometer som gjort det mycket lättare att – timme för timme, minut för minut – mäta exakt hur synd det är om mig. Höjdpunkten nåddes i lördags klockan 16.23 då jag toppade på … Continued

* Jag har som sagt varit sjuk i helgen vilket naturligtvis inte var särskilt roligt. Dock har jag köpt en mycket praktiskt örontermometer som gjort det mycket lättare att – timme för timme, minut för minut – mäta exakt hur synd det är om mig. Höjdpunkten nåddes i lördags klockan 16.23 då jag toppade på 39.1 grader. Yes! Sug på den, alla ni som i hemlighet tänker att jag bara sjåpar mig!

* Håller just nu på att laga fonden samt ett av tillbehören till Den perfekta risotton. Del ett av två publiceras ikväll.

* Både jag och min bloggkollega Fredrik Backman skojar ju ibland om den manstyp vi kallar Ove. Trots detta känner vi nog båda, i grund och botten, sympati för honom. Det är inte alltid så lätt att orientera sig i en skön ny värld där det inte längre räcker att bara vara man för att automatisk få den respekt och beundran som Ove lärt sig att han förtjänar. Så för att hjälpa den senaste i raden av dessa Ovemän – pensionären som utan att be om lov fällde ett päronträd på dagis – har Fredrik Backman startat en insamling på sin blogg. Fint initiativ tycker jag.

* Min expeditionskompis Kalle har sportlov och hälsar att träningen utgår denna vecka och att ni som följer programmet kan ägna er åt fria aktiviteter. Seså, schas ut i snön och busa runt lite nu.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.