Hoppa till innehåll

Ett par saker i punktform

* Sedan jag efterlyste lite fler kvinnliga provgrillare häromdagen har ett 20-tal sådana trillat in. Skönt. Då kanske vi kan släppa hela den här booring grillgenusgrejen och konstatera att det helt enkelt är ett ej könsbundet, men råmysigt, sätt att laga mat utomhus och med träkol – varken mer eller mindre. Okej? * I veckan … Continued

* Sedan jag efterlyste lite fler kvinnliga provgrillare häromdagen har ett 20-tal sådana trillat in. Skönt. Då kanske vi kan släppa hela den här booring grillgenusgrejen och konstatera att det helt enkelt är ett ej könsbundet, men råmysigt, sätt att laga mat utomhus och med träkol – varken mer eller mindre. Okej?

* I veckan delades DN:s Gulddraken ut. Eftersom jag har käkat på ungefär samma krogar under året kan jag konstatera att såväl nomineringar som vinnare var välförtjänta – hade jag delat ut små, läskiga Guldcrambys hade det helt enkelt sett ungefär likadant ut. AA Gill-texten var så klart lysande, även om jag fann hans Flippin’ Burger-diss orättvis. Han har en poäng – men jag håller inte med om den. Det finns nämligen kvalitetsskillnader även bland sådana låga maträtter som hamburgare och bara för att vi har ett par  internationellt framgångsrika lyxkrogar i Stockholm just nu så är det faktiskt inte sådana som de flesta av oss varken har råd eller lust att äta på särskilt ofta. Vad vi istället behöver mer av är billiga, men bra, vardagsalternativ. Som Flippin’ burgers. Så keep on keeping on.

* Jag har varit råförkyld ett tag och därför har Fredagsölen uteblivit om någon undrat. Tillbaka i full kraft på fredag dock.

* Ni har väl inte missat humoristen/reklamaren/excentrikern David Sundins pappaledigblogg här på cafe.se. Mycket rolig.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.