Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Ett par saker i punktform

 |  Publicerad 2013-05-29 10:03  |  Lästid: < 1 minuter

* Nu finns min bok Mandomsprovet i pocket! Och för bara 45 bagare! Yihaa! Jag skulle säga att det är perfekt litteratur för stranden, uteserveringen eller utedasset. Beställ till exempel här.

* Läser på Besökslivs hemsida att det tydligen inte gick så bra för Johan Jureskog på BBQ-VM i Memphis (som jag skrev om här). Inte så konstigt egentligen, tävlingsmaten i BBQ-tävlingar förhåller ju sig lite till riktig mat som en hundutställningspudel förhåller sig till en sällskapshund. Det är en överdriven, supersockrad version av verkligheten. Men kul att han är revanschlysten och sugen på att återvända nästa år med ett eget team. Anmäler mig härmed som frivillig!

* Nästa vecka är det äntligen dags för ett nytt juryuppdrag. Tillsammans med Tommy Myllymäki och Sigrid Bárány ska jag utse vinnaren i Max årliga hamburgartävling. Här är finalisterna:

Denniz Karlsson, Helsingborg: Bacon, Pepper Jack-ost, rödlök, tomat, isbergssallad och tryffelbearnaise.
Jonas Nilsson, Luleå: Västerbottenost, friterad rödlök, chilibearnaise, isbergssallad, tomat.
Johan Dahlström, Bottnaryd: Färsk jalapeño, bacon, chili-cheese ost med en dressing som innehåller majonnäs, mild senap och tabasco.
Fabian Cervin, Stockholm: Hemlagad texas no bean chili, cheddarost, syltad jalapeño och syltad rödlök, guacamole.
Jens Drugge, Stockholm: Ölbrässerad jalapeño och silverlök, bifftomat, romansallad, gruyèreost, inlagd gurka, vitlök & dijonsenapsdressing enligt eget recept.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:45