Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Expedition: Update

 |  Publicerad 2011-01-14 09:50  |  Lästid: 1 minut

Om ni undrar vad jag håller på med så läser jag igenom alla era expeditionsförslag och för noggrant upp dem i ett excellark jag upprättat speciellt för ändamålet. Nu kanske ni tycker att det inte låter speciellt äventyraraktigt men då säger jag bara: om Grizzly man hade haft lite bättre ordning på sina papper så kanske han inte hade slutat som mellanmål? Har ni tänkt på det?

Iallafall, vad har jag då kommit fram till hittills? För det första så måste jag säga att ni har kommit med en oerhört många bra förslag. Jag kan nästan tänka mig att utföra samtliga era expeditoner (förutom möjligtvis den där i Falköpings undre värld). Dock rensas flera av era förslag bort direkt. Jag har nämligen upprättat en lista med kriterier som måste uppfyllas. De ser ut så här:

1. Expeditionen får inte vara för farligt eller ta för lång tid – jag har familj så jag kan helt enkelt inte bestiga Everest eller promenera till Sydafrika i ett halvår, hur gärna jag än skulle vilja det.

2. Det får heller inte vara för mysigt – att bara ta en långpromenad i Sarek eller en roadtrip genom Mexiko är inget som kommer ge mig några omslag till National Geographic.

3. Det måste vara första gången en liknande expedition görs – att till exempel bara bestiga Kilimanjaro är alltså uteslutet.

4. Men samtidigt så får expeditionen inte vara nyskapande för sakens skull – det är alltså också uteslutet att bestiga Kilimanjaro på, säg, en pogostick.

5. Eftersom jag vill ta många coola, hjältemodiga bilder på mig själv kan expeditionen inte utspela sig under dåliga ljusförhållanden.

6. Och eftersom jag har bottenskräck kan det heller inte utspela sig i havet.

Visst känns det som om expedition sakta men säkert börjar ta form? Visst gör det det?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-01-14 09:52