Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Extra: I huvudet på en expeditör*

 |  Publicerad 2011-08-18 15:08  |  Lästid: 2 minuter

Ibland ser man meditativa bilder som den här i friluftsreportage och kanske tänker man då att personen på bilden funderar över hur han ska ta sig över en farlig krevass eller till och med har fått en plötsligt och djupgående insikt om hur han ska leva sitt liv, Agneta Sjödin-style? Inte jag i alla fall. Med allra största sannolikhet funderar jag istället på någon av följande tre saker:

1. ”Okej, skärp dig nu. Tänk! Om Kalle tog en rad av sin Helnöt vid rasten i förmiddags, en halv efter lunch: då borde det betyda att han har en och en halv rad av dagens chokladranson kvar. Och då borde jag kunna ta iallafall EN bit av min nu utan att vara utan ikväll medan han stoppar i sig. Yes! Eller… ljuger jag för mig själv nu? Gör jag det?”

2. ”Det första jag ska göra när jag kommer tillbaka är att dricka en cola light. Nej, först en hamburgare sen en cola. Så får det bli. Men samtidigt… man brukar ju få drycken först, ska jag då vänta in burgaren? Det kan jag ju inte. Eller? Svårt. Eller jag kanske skulle… VAD VAR DET DÄR?! EN ISBJÖRN?! Jag kan inte dö så här! Det vore ju sjukt pinsamt. Det skulle va en stor nyhet först och folk skulle va sympatiska å så men sen skulle typ Guillou skriva en krönika om patetiska Stockholmshipsters i vildmarken samtidigt som DN skulle börja publicera en serie kulturartiklar om vilka offer för manlighetsmyten vi är! NEJ!!!! DÖ, ISBJÖRN, DÖ!!!!! Jaha. Det var bara en isfläck… Jo. Var var jag? Det första jag ska göra är alltså att dricka en cola light. Eller pizza? Är det pizza jag ska ha?”

3. ”Fyra dagar av frystorkat i kombination med Europas största och mest ödsliga vildmark: Nu måste faktiskt vara okej att fisa öppet inför varandra. Eller hur? Men inte precis när man lyfter upp ryggsäcken. Det vore bara pinsamt.”

* Heter det så?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-08-30 23:27