Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Extramaterial: fejknyheter

 |  Publicerad 2011-11-01 10:46  |  Lästid: 3 minuter

Jag vet inte om ni minns det, men i ett av de första numren av Café i år så gjorde jag och Markus Kylén en liten sida med påhittade löpsedlar som vi ville se under 2011. Förlagan till mina bidrag var från början i notisform och så här såg de ut:

BLONDINBELLA ANNEKTERAR GOTSKA SANDÖN

I ett pressmeddelande meddelades att Isabella ”Blondinbella” Löwengrip under morgonen ställt ett officiellt territoriellt anspråk på den naturskyddade ön utanför Gotlands nordkust till Sveriges regering.

– Efter att ha startat 3 aktiebolag, ett klädmärke, en tidning, skrivit två böcker, utbildat sig till jurist i Zürich och varit med i Let’s Dance kände Isabella att ett eget land var ett naturligt nästa steg, säger Blondinbellas presstalesman idag till TT och fortsätter,

– Bella ser annekteringen som den ultimata ”egoboosten” och vill vara en förebild för andra unga tjejer att också våga ta plats och göra militära anspråk på mindre landområden.

MARCUS BIRRO HÅLLER LÅNGT TAL PÅ SONENS INSKOLNING
– Kallar förvånade fröknar för krälande maskar”

NORRKÖPING. Det som började som fika och informationsmöte på en förskola i centrala Norrköping spårade snart ur när det visade sig att poeten och debattören Marcus Birro var en av de inskolande föräldrarna. Birro bad enligt uppgift om ordet och ställde sig sedan upp och berättade en underhållande, om än något lång, anekdot om sin egen skoltid för att sedan raskt gå över till sina litterära priser och sitt år som På Spåret-vinnare.

– Efter hand verkade han dock hetsa upp sig mer och mer, säger 53-åriga My Holmberg, föreståndare för Daghemmet Nyckelpigan. Han avslutade med att peka på föräldrar, fröknar och barn och skrika att vi alla var krälande maskar i utbildningsmaskineriets avföring” och att han, ensam var, ”en gerillarörelse, en motståndskamp mot den nya tidens fördumning”.

– Sedan bad han om påtår.

AGNETA SJÖDINS PILGRIMSVANDRING – EN FEJK

Lars Magnusson, en före detta anställd på den resebyrå som 2004 anordnade den 80 mil långa pilgrimsvandring som Agneta Sjödin skrivit om i ett flertal böcker och artiklar, kommer idag med de sensationella uppgifterna om att den i själva verket var en fejk. Den populära programledaren och författaren ska tydligen regelmässigt ha tagit taxi mellan dagsetapperna.

– I En kvinnas resa kan man läsa hur Agneta får i uppdrag av sin läromästare att gå den urgamla pilgrimsvandringen till Santiago De Compostela. Under vandringen möter hon nya vänner, kommer till insikt om sakers tillstånd och söker efter en inre frid, säger Magnusson innan han lägger till,

– Men det är rent skitsnack. Kärringen gick inte en meter.

REINFELDT OROAD ÖVER SD:S VÅGMÄSTARROLL
– Bygger dräkt inspirerad av filmen ”Iron Man”

På frågan vad han egentligen gör åt Sverigedemokraternas ökade  inflytande svarade statsminister Fredrik Reinfeldt under måndagen att han, ”bygger på en dräkt, inspirerad av filmen Iron man”.

– Detta stämmer, säger M:s partisekreterare i en kommentar till Dagens Nyheter. Statsministern har börjat undersöka möjligheterna att eventuellt utveckla någon slags högteknologiskt skyddsdräkt.

– Högteknologisk vet jag inte, var Filippa Reinfeldts kommentar under måndagskvällen. Det är egentligen bara mina gamla jazzdanstrikåer som han limmat fast en skokartong på bröstet på.

På frågan om vad Fredrik Reinfeldt använt som ansiktsmask svarar statsministerhustrun:

– Äh, bara en gammal Jofahjälm han sprayat med guldfärg och fäst framför ansiktet. Ser ganska kul ut faktiskt.

SAOB ACCEPTERAR SÄRSKRIVNINGAR
Sture Allén: Jag orkar fan inte bry mig längre.”

I den nya upplagan av Svenska Akademin Ordbok som släpptes under onsdagen kan man läsa att de så länge föraktade särskrivningarna till slut accepterats som korrekt svenska.

– Varje gång jag var ute och surfade möttes jag av dessa fruktansvärda särskrivningar på bloggar och annat, säger Svenska akademins ständiga sekretare Sture Allén i en kommentar till TT.

– Det var ”Herr toalett”, ”Kul glass”, ”Skum släckare” och fan och hans moster. Till slut kände jag bara: Skitsamma, jag behöver inte den här skiten. Jag har annat att tänka på. Båten ska upp och jag måste impregnera flytbryggan, lika bra att göra skiten laglig.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:47