Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Favorit i repris

 |  Publicerad 2010-02-22 23:22  |  Lästid: 2 minuter

För ungefär ett år sedan hade jag en liten blogg på tumblr som nästan ingen läste. Det var till den som Allt om mat råkade länka häromdagen. Här är ett litet favoritinlägg jag har från den bloggen:

Farorna med att jobba hemifrån
Jag har precis skaffat Spotify plus högtalare till datorn och jag kan berätta att just den kombinationen inte är speciellt bra för arbetsmoralen. Istället för att skriva notiser klickar jag mig fram på måfå, lyssnar lite, klickar vidare. Jag tycker även det är intressant att fundera på vad artisterna egentligen vill kommunicera med sina albumkonvolut. 
Ta Rod Stewarts The great american songbook 3 från 1997 till exempel: Är det inte lite konstigt att Rod, så sent i karriären, väljer att ha en bild på omslaget som antyder att han precis haft samlag? Jag menar, om det är något vi redan vet om Rod, så är det ju att han har väldigt, väldigt mycket samlag. Det är som om han vill att vi ska tro att han inte kan sluta ha samlag ens under en omslagsfotografering.
Det är som om fotografen ett par dagar tidigare ringt Rod och Rod svarat: 
– Ja det är Rod mitt i samlaget…
– Hej det är fotografen, jo jag undrar om du kan komma förbi studion klockan tolv på fredag och plåta omslaget?
– Nej fan, då har jag samlag.
– Jaha? Klockan ett då?
– Ska kolla… nej då har jag samlag också.
– Den elfte vid lunch?
– Samlag.
– Sextonde?
– Då ska jag till frissan.
– Jaha? Men efter det?
– Nej då har jag samlag.
– Okej, det kanske är lättare om du säger en tid.
– Få se nu… 
(ljudet av bläddrande sidor från Rods agenda)
– Nej, det ser kärvt ut närmsta tiden. Jag vet inte hur vi ska lösa det? Kan man kanske ha ett helt typografiskt omslag? Eller ett helt tomt. Vore inte det ganska ballt?
– Jag vet inte… jag tror man måste ha ett riktigt omslag faktiskt.
– Jo men du, om man göra så här: du kommer hit så vi tar ett snabbt kort mellan två samlag? Precis när jag stiger av den ena damen och hoppar på den andra kommer du in och bränner av ett par kort. Det antar jag att jag skulle kunna klämma in…
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar