Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Fredagsölen: Hornstulls honey amber

”Fredagsölen” är en ny vinjett här på bloggen under vilken jag helt enkelt tänkt skriva lite om alla spännande craft beers som börjat poppa upp de senaste åren.

Jag börjar med Hornstulls honey amber som är ett samarbete mellan ölentusiasterna Hornstulls bryggerisällskap och Pang Pang brewery. Första batchen bestod bara av 300 numrerade bärs, eftersom nån magisk ölapparat exploderade, men fler är enligt rapport på väg. Säljs på Tjoget, Beijing8 och Kostbar.

Annons

Plus: Mycket god öl av american pale ale-typ. Humlebeskan balanseras upp fint av honungen (som samlats upp i Tantolunden av unga män i rullade mössor) och passar säkert perfekt till het mat (jag drack den au naturelle). Snygg etikett.

Minus: Eftersom det är en öl som hyllar Hornstull är det naturligtvis ett par knivar med på etiketten. Mycket störigt. Hornstull kallades nämligen Knivsöder förr i tiden och trots att stadsdelen idag är genomgentrifierat så envisas ändå invånarna att fortsätta att kalla det så. Varje gång man träffar en Hornstullsbo så är det bara ”knivsöder, knivsöder, knivsöder” hela jävla tiden. Dom är verkligen sjukt stolta över det där. Det är som om de tror att vi andra ska tro att de bor i ett tufft och farligt område när Hornstull i själva verket är fyllt av barnfamiljer, vänliga hipsters och Östermalmare i exil. Och ölentusiaster.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar