Hoppa till innehåll

Fredagsspellistan!

Ända sedan Jan Gradvall tipsade om nycountrygruppen Pistol Annies för ett par veckor sedan har jag inte kunnat lyssna på något annat. Dels på grund av att hela plattan är bra, inte bara ett par tre låtar som brukligt i nycountrygenren (sist en hel platta var bra var väl Dixie Chicks Home?). Men framförallt gillar … Continued

Ända sedan Jan Gradvall tipsade om nycountrygruppen Pistol Annies för ett par veckor sedan har jag inte kunnat lyssna på något annat. Dels på grund av att hela plattan är bra, inte bara ett par tre låtar som brukligt i nycountrygenren (sist en hel platta var bra var väl Dixie Chicks Home?). Men framförallt gillar jag Pistol Annies för att de spelar musik i rakt nedstigande led från artister som Loretta Lynn, Rose Maddox och Wanda Jackson. Alltså en tidig slags country och rockabilly med supertuffa texter sjungna med ärtiga röster. Min favoritgenre!

För att det ska bli er också har jag satt samman en liten playlist med ärtiga kvinnliga rockabilly- och countryartister som sjunger om tuffa grejer. Trevlig helg!

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.