Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Funderar på att bli lyxkarnivor

 |  Publicerad 2011-12-07 15:04  |  Lästid: < 1 minuter

Den senaste tiden har jag funderat en del över mitt köttätande. Jag var ju vegetarian under en massa år när jag var yngre. Jag gillade nämligen punkrock och det var en naturlig del av hela grejen: man skulle ha jättestora shorts, läsa Peter Singer och bränna ner korvkiosker. Inget konstigt med det. Under hela den här tiden så var jag klart fortfarande oerhört sugen på burgare och söndagsstek, men den moraliska kicken man fick av att titta besviket på en korvmumsande kompis kompenserade faktumet att man var tvungen att leva på ugnspommesfrittes och ost. Än idag finns det dock en liten militant vegan inom mig som dagligen utkämpar slag mot den köttgubbe som jag också blivit. Jag mår illa av att se tomögda människor stå och trycka i sig 4-kronors korv efter 4-kronors korv på IKEA och drabbas av självförakt när jag slentrianköper en ännu slapp middagsbiff på ICA. Samtidigt har jag ingen lust att bli vegetarian igen. Det är ju människor, som AA Gill skrev en gång, som låter sig definieras av vad de INTE äter. Och förresten är det inte min grej att köpa en ideologi rakt av (längre). Men jag funderar på om man kan hitta någon slags mellanväg? Att bli en slags lyxkarnivor. Alltså någon som visserligen äter kött, men inte så ofta och då bara rumporna från väldigt glada och goda kor och grisar?

Frågan är bara vad man i så fall ska äta istället? Och föreslå nu inte quorn. Quorn är för dagligvarorna vad dragspelet är för instrumenten.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:46