Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Garvsyra rulez!

Två bra saker med att vara pappaledig är att jag,
1. Äntligen har tid till att att dricka proteinsmoothies till mellanmål. På en arbetsplats är det pinsamt att ta fram mixer och pulver. Nu är det bara att köra på.

Annons

Jag menar, vem ska komma förbi köket skratta till och skaka överseende med huvudet? Min dotter? Min tonårshund? Nej, det enda negativa med proteinsmoothies är att man får kräksjukan av de frysta hallonen, har redan hänt en gång, men det var det värt.

2. Att jag äntligen har tid till att brygga, som Agent Cooper skulle ha sagt, en perfekt kopp kaffe! I en tid av högskoleutbildade Baristas som brygger kaffe på specialimporterade bönor som passerat tarmsystemet på tamilska lantbrukare och ritar Luis Vuittonloggan på skummet kan min version av den perfekta koppen kanske te sig lite primitiv. Gör så här: gå upp klockan 8.00 och sätt på en kanna vanligt kaffe. Men gör det väldigt svagt och drick högst en kopp medan det är färskt. Låt det sedan stå på varmhållning fram till lunch då en distinkt doft att amerikansk diner sprider sig genom lägenheten. Avnjut med mycket pensionärsocker (Hermesetas).
Det är sublimt.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar