Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Goda nyheter, mexälskare!

 |  Publicerad 2012-05-03 10:19  |  Lästid: 2 minuter

För något år sedan hade jag ju en mexlagarskola på den här bloggen och då var det många som frågade hur man egentligen gör sina egna majstortillas? För det vill man ju. I så fall måste man iallafall ha ett majsmjöl som heter masa harina samt en tortillapress. Masa harina kan man hitta på diverse sydamerikanska affärer men fram tills nu har det varit lite knixigt att få tag på pressarna. Men på måndag öppnar den nya butiken Extreme food på Östgötagatan 66 på söder i Stockholm och redan på fredag kommer ett parti pressar in, hälsar butikschefen Daniel. Bra va?

Detta påminner mig förresten om ett underligt mail som jag en gång fick angående tortillapressar. Innan ni läser detta mail så vill jag att ni tänker på ett par saker:

1. Jag har aldrig pratat med någon, över huvudtaget, om att importera tortillapressar.
2. Jag har aldrig jobbat som sportjournalist.
3. Någon borde verkligen starta en ABF-kurs där de lär äldre herrar att kontrollera sitt tonfall i mail.

Här kommer mailet:

Att du är krönikör förstår jag och en riktig dåre och dillitant  till sådan.

Du inbillar min arbetslösa dotter ,att tacopressar har en stor marknad i Sverige och att du skall skriva om dessa på din Cafe blogg/mail.
Hon har fått uppfattningen att sådana pressar är lättsålda  ???
vem fa-an har tid att pressa taco- skal hemma idag  , när de finns att köpa färdiga i varenda livsmedelsbutik till en billig penning.
Jag är van importör sedan 40 år tillbaka och importerar andra produkter från kina i stor skala och säljer dem med god förjänst till privat personer .

Om du fortsätter med sådana uppviglingar skall jag se till att du får skriverier i helt andra medier där du då får stå för dina uttalanden som dillitant.
Då är det nog slut med ditt  Cafe skruvande.
Ge fan i att inbilla folk att du är en guru i mat och dess grander.

Som du då säkert förstår så skall ingen outbildad dillitant, ge min dotter råd som är chimärer och omöjliga att uppnå , om man inte är beredd att satsa milliontalskronor i marknadsföring för en så simpel produkt som en kina tillverkad taco-press som kostar 2 US$ vid fabriken i Kina  och få min dotter att tro att hon kan sälja 10.000 tals sådan taco -pressar bara för att du råkar gilla en sån skitprodukt som redan finns att köpa på nätet .

Sluta inbilla folk skit, håll dig till dina egna riktiga kunskaper  som sportjounalist och inget  annat.
.
Får jag höra fortsättningsvis att du på något sätt försöker övertala min dotter att kliva i stora skulder på en osäljbar produkt. skall jag se till att riktiga tunga media tar hand om dina råd på ett sätt som du inte ens kan tänka dig och då är det slut med din Journalistbana
Från en far som är bestört över de råd som du som dillitant ger min dotter

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:49